Prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 1 varf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 gananas din compot
  • 250 ml frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de vanilie
  • 5 linguri nuca de cocos
  • Ornat
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 pe orizontala.

Crema-ananasul scurs de sirop, il pisam cu blenderul pana ce otinem piure nu foarte fin.

Mixam smantana cu frisca pana ce are consistenta dorita, adaugam creama de vanilie, piureul de ananas, nuca de cocos si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt adaugam prima foaie de blat (putem insiropa cu compotul de ananas), adaugam 1/2 din crema a 2 foaie de blat si restul de crema, presaram nuca de cocos si dam la rece cateva ore inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise