Prajitura cu compot

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -7 oua
  • -7 linguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -bicarbonat(o lingurita)sau praf de copt stins cu lamaie(sau helas)
  • -aprox. 300 grame compot de ciresti si 300 g compot de mure(compozitia lor sa acopere fundul tavii)

Mod de preparare

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit. Dupa ce s-a topit, lasam tava deoparte si facem blatul. Se separa albusul de galbenus. Cele 7 albusuri se bat(cu telul) cu cele 7 linguri de zahar. Dupa ce s-au batut bine se adauga galbenusurile si se tot amesteca. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga bicarbonatul stins cu lamaine iar mai apoi cele 7 linguri de faina. Dupa aceea fructele din compot(la cele cu os se scot oasele) se intind peste zaharul topit(un strat de fructe) mai apoi se toarna blatul si se pune la copt.

Daca vreti puteti pune frisca deasupra. Nu e obligatoriu sa puneti mure si cirese din compot, puteti pune si alte fructe,dupa placul vostru. Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise