Descopera cum sa prepari acasa prajitura cu crema de caramel care se topeste in gura, cu blat pufos si aroma intensa, urmand reteta noastra simpla pas cu pas.
Daca iti plac deserturile rafinate si aromate, aceasta prajitura cu crema de caramel iti va cuceri papilele de la prima inghititura. Blatul pufos, completat de o crema catifelata si aroma intensa de caramel, o transforma intr-un desert perfect pentru orice ocazie.
La fel de buna este si prajitura Fantezie, prajitura cu nuca Sumegi sau prajitura Intercontinental.
Preincalzeste cuptorul la 170°C, caldura sus-jos.
Separa ouale. Bate albusurile cu sarea pana fac spuma tare.
Adauga treptat zaharul + zaharul vanilat, mixand pana spuma devine lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, amestecand usor cu spatula.
Cerne faina + amidonul impreuna si adauga-le in 2-3 transe, amestecand delicat, de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza suprafata.
Coace 20-25 min, pana trece testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca complet, apoi taie blatul in 2 foi egale.
Caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fund gros, la foc mic, pana devine auriu (nu prea inchis).
Toarna laptele fierbinte, amestecand constant pana se dizolva caramelul.
Separat, amesteca galbenusurile cu amidonul si 4 linguri lapte rece.
Toarna amestecul de galbenusuri peste laptele caramelizat si fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa (textura de budinca groasa).
Acopera crema cu folie alimentara lipita direct pe suprafata si las-o sa se raceasca complet.
Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi adauga treptat crema rece si zaharul vanilat. Bate pana e fina si omogena.
Pune prima foaie de blat, intinde jumatate din crema, apoi asaza a doua foaie.
Intinde restul cremei deasupra si niveleaza.
Presara cacao cernuta sau ciocolata rasa fin.
Da la frigider minim 4 ore (ideal peste noapte).
Foloseste un cutit lung si subtire, sters dupa fiecare taiere pentru a obtine prajituri perfecte. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise