PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pandispan:7oua,7ling.de zahar,7ling. de faina,1 pachet praf de copt,2 pachete zahar vanilinat si esenta.
  • - crema:400ml apa sau lapte,8 ling. zahar, 6 ling.faina, un pachet de unt, 100g zahar pudra,coaja si zeama de la 2 lamai.

Mod de preparare

Pentru pandispan se bat albusurile spuma si se amesteca cu galbenusurile care au fost amestecate cu zaharul se adauga praful de copt si mirodeniile, iar la sfarsit faina care se incorporeaza lingura cu lingura si se amesteca de jos in sus incet. Dupa ce se coace pandispanul se lasa la racit si se taie in 2 foi.

Crema: se pun la fiert apa (sau lapte),faina si zaharul si se amesteca la incept cu un tel sa nu se formeze cocoloase si se tine pe foc pana se ingroasa , separat se freaca untul cu zaharul pudra si se incorporeaza in crema racita lingura cu lingura si se amesteca bine si cu grija sa nu se taie crema la sfarsit se adauga coaja si zeama de la cele 2 lamai sau dupa gust. Crema rezultata se pune intre foi dar si deasupra si se rade ciocolata .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise