Prajitura cu crema de mure

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 linguri nutella
  • 1 praf de copt
  • 200 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Crema de mure
  • 500 g mure congelate
  • 100 g zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 ml lapte de cocos
  • Decor
  • 1 ciocolata negra
  • 100 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam esenta, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Incorporam albusurile cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (32/22 cm)

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Crema de mure-intr-o cratita adaugam murele, zaharul si laptele de cocos, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se formeaza un sos.

Mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma, adaugam sosul de fructe racit, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic (,lasam cateva secunde dupa care turnam peste crema in fir subtire, amestecand continuu)

Amestecam bine si dam la rece 10 min.

In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema -a 2 foaie insiropam si crema ramasa.

Dam la rece cateva ore dupa care decoram cu ciocolata topita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise