Prajitura cu crema de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi:
  • - 2 oua
  • - 250 g zahar
  • - 4 linguri de miere
  • - 125 nuca macinata
  • - 300g faina
  • - un praf de copt
  • - coaja de lamaie
  • - putina sare
  • umplutura:
  • - 500 g nuca macinata
  • - 300 ml frisca
  • - 375 g smantana
  • - zahar pudra dupa gust

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt sare si coaja de lamaie.Se framanta un aluat elastic, se imparte in patru, si se coc 4 foi pe dosul tavii.

Crema se face asa: se bate frisca, se adauga smantana, zahar praf daca mai e nevoie, apoi nuca macinata.

Apoi se umple foile cu crema facuta si pe deasupra se orneaza cu ciocolata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise