Prajitura cu crema de zahar ars

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri)
  • Crema: 200 g zahar
  • 200g margarina
  • 250 ml apa
  • 50 g faina
  • 15 ml rom

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza si in momentul in care se formeaza spuma se ia de pe foc pentru cateva minute. Se adauga margarina care se lasa sa se topeasca si 100 ml de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca apoi bine si faina cu apa. Dupa ce se omogenizeaza zaharul ars cu margarina trebuie sa se adauge apa cu faina si se amesteca pana se ingroasa.

Se obtine o crema moale in care se poate adauga rom.

Foile se coc pe fundul tavii. Se pune o foaie si apoi crema, in functie de cantitatea pregatita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise