Prajitura cu fistic si ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri amidon de cartofi - faina de cartofi
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 200 gr fistic curatat si macinat - sau 200 gr de migdale curatate si macinate.
  • ptr glazura
  • 200 gr de ciocolata amaruie 70% cacao
  • 1 lingurita ness cafe
  • 150 ml de smantana ptr frisca
  • putina sare groasa de bucatarie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

In oala mixerului se freaca untul cu zaharul pudra pina este o crema spumoasa, se adauga ouale si galbenusul treptat dupa care se adauga fisticul si amidonul. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu pergament. Se coace 20 de minute sau pana tortul s-a rumenit usor.

Se topeste ciocolata cu smantana intr-o craticioara la bain marie se adauga lingurita de ness se amesteca bine si se toarna deasupra prajiturii. Se niveleaza crema peste tot si se presara putina sare grunjoasa peste crema.

Este o prajitura speciala caci n-are faina si foarte buna pentru cei cu probleme de gluten. Cine n-are fistic poate schimba cantitatea de fistic cu migdale macinate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise