Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti reteta simpla si delicioasa. Retete de prajituri cu foi.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 9linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putina zeama de lamaie
  • 9 linguri nuca macinata
  • faina cat cuprinde(300-350gr)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt sau margarina
  • Stratul de biscuiti:
  • un pachet de biscuiti
  • 200 ml cafea fiarta
  • 2 linguri de zahar
  • Decor:
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti o am de la soacra mea. Este o reteta veche, usor de preparat, cu un rezultat grozav.

Pentru foi se bat (cu un tel) ouale cu zaharul, se adauga mierea, biscarbonatul stins in 2-3 linguri zeama de lamaie sau otet, nuca macinata si faina. Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, care poate fi intins cu usurinta.

Cocem foile pe dosul tavii (25x35 cm), tapetate cu faina sau unse cu ulei, in jur de 10-15 minute (la 180 de grade C), pana incep sa se rumeneasca usor. Le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a dat in fiert, adaugam grisul si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si apoi incorporam un untul sau margarina frecata spuma.

Preparam 200 ml de cafea indulcita dupa gust si lasam la racit.

Asamblarea prajiturii se face astfel: asezam o foaie cu nuca, jumatate din crema, apoi un strat de biscuiti inmuiati in cafea, acoperim cu crema ramasa si apoi cealalta foaie cu nuca.

Decoram cu frisca batuta si, optional bombonele de ciocolata.

Lasam prajitura cu foi cu nuca si biscuiti cateva ore la rece si apoi o putem portiona. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise