prajitura cu foi de napolitane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr nuci
  • 400 gr zahar + 400 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 400 gr unt
  • 2 prf zahar vanilat
  • foi de napolitana

Mod de preparare

Se prajesc nucle intr-o tigaie dupa care securata de coaja provenita de la prajit:se pun intr-o cratita la topit zaharul peste care se pun nucile prajite

compozitia se toarna pe o farfurie uda - dupa racire se dau prin masina de taiat carne .

Intr-o cratita se pun galbenusele, celelate 400 gr zahar , untul si zaharul vanilat : se mesteca tot timpul la foc potrivit: cand este ingrosata compozitia se adauga nucile si se amesteca bine.: se ia de pe foc si se pune compozitia asa calda intre foile de napolitane .

peste ultima foaie se pune o tava cu o greutate ( se poate pune si o oala cu apa) se la sa la racit : a doua zi se taie cu cutitul inmuiat in apa felii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise