Prajitura cu foi si crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • *** pentru foi: 16 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 200 gr. zahar, 2 oua intregi, 1 lingurita amoniac (bicarbonat), faina cat cuprinde.
  • ***pentru crema: 300 gr zahar, 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 200 gr. margarina
  • ***pentru glazura: 50 gr. ciocalata menaj, 2 linguri de ulei

Mod de preparare

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina cat cuprinde, se framanta si se fac 4-5 foi.

***Crema:*** Zaharul se caramelizeaza

dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,

Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus se lasa sa fiarba pana se ingroasa.

Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand sa racit se amesteca cu margarina.

Cu aceasta crema se umple foile.

***Glazura*** Se topeste ciocolata menaj, se adauga uleiul, se amesteca dupa care cu o lingura se toarna peste prajitura.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise