Prajitura cu fructe si brinza de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 175 g unt, 250 g zahar, coaja rasa de lamiie, 3 oua, 120 g faina, 100 g nuca de cocos, un praf de copt, 50 ml lichior de cocos,
  • Crema: 300 g mure, 2 nectarine, 10 foi gelatina, 400 g brinza de vaci, 150 g iaurt de vanilie, 200 ml crema de whisky, 400 ml frisca.

Mod de preparare

Untul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina, nuca de cocos, praful de copt si lichiorul. Se toarna aluatul intr-o tava imbracata cu hirtie de copt. Se coace 30 min la 175 grade. Se lasa la racit. Se pune gelatina la inmuiat iar nectarinele se taie felii. Brinza de vaci se amesteca cu iaurtul, 75 g zahar, crema de whisky si gelatina dizolvata. Se da la rece pentru 30 min. Se bate frisca si se incorporeaza in crema. Crema se intinde pe blat si se presara fructele. Se da 2 ore la rece.

Se poate pudra cu putin zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise