Prajitura cu mascarpone si lamaie

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • 5 linguri faina;
  • un varf de lingurita praf de copt;
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • zeama de lamaie;

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute.

Cand este gata,scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racesca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Blatul pufos racit se taie in doua,obtinand 2 blaturi pufoase.Se toarna crema de mascarpone intre cele 2 blaturi si se niveleaza cu crema si deasupra.Se decoreaza dupa preferinta(eu am facut niste floricele din pasta de zahar).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise