prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet de margarina
  • 1 cana nuci pisate
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana smantana
  • 1 pliculet esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 4-5 mere taiate bucatele

Mod de preparare

Preparare:

Faina, zaharul si margarina se combina pana devin un amestec faramicios. Se adauga si nucile. Intr-o tava nu foarte mare , unsa cu unt, intindeti aproape 3 cani din amestecul facut pana acum. In compozitia ramasa incorporati scortisoara, bicarbonatul, sarea, smantana, vanilia, oul si amestecati bine. Adaugati si merele, dupa care intindeti amestecul in tava.

Reteta se pune ca sa se coace timp de 35-40 de min; daca aveti aragaz normal, bagati tava in cuptorul bine incalzit inainte si scoate-ti-o cand a facut o crusta aurie (faceti si testul cu chibritul, pentru a fi sigure ca placinta este bine facuta si in interior).

Se serveste, dupa gust, calda sau rece, cu frisca sau inghetata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise