Prajitura cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 75gr zahar
  • 1 ou
  • o lingura de smantana
  • 200 gr margarina
  • 1 praf de copt
  • pt umplutura :
  • 1kg mere
  • 150 gr zahar si un vf de cutit de scortisoara

Mod de preparare

Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se presara o lingura de gris, dupa cre se pun merele rase in prealalbil si lasate cu zaharul si scortisoara, dupa care se aseaza jumatatea cealalta de aluat. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor cca. 45 min

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise