Prajitura cu mere

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 125 g faina
  • 25 g unt
  • un varf de cutit de drojdie
  • 20 g zahar
  • 60 ml lapte
  • un galbenus de ou
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri
  • 40 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura pesmet
  • Ingrediente crusta crocanta:
  • 50 g faina
  • 30 g unt
  • 30 g zahar
  • un praf de scortisoara macinata

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie.

Acoperiti si lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 de min

Umplutura:

Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati deasupra feliile de mere.

Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora sa creasca aluatul.Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade).

Crusta crocanta:

Amestecati bine ingredientele de mai sus, pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 de min.

Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise