Prajitura cu mere fara oua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava dreptunghiulara sau rotunda.
  • 12 mere verzi acre de gen Grand Smith
  • 1/2 pahar de faina cu praf de copt in el sau faina obisnuita si 1lingurita praf de copt.
  • 1/2 pahar de gris
  • 1/2 pahar de zahar brun
  • 100 g de unt sau margarina
  • putina scortisoara sau cuisoare macinate

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Merele se cojesc si se lasa intr-un bol cu apa si 2-3 felii de lamaie ca sa nu inegreasca pana le radem.

In alt bol amestecam impreuna cu un tel faina cu grisul si zaharul sa fie o compozitie omogena.

Se unge tava ori cu putin unt sau cu putin ulei si presaram o parte din compozitia uscata-adica faina, gris, zahar, punem un strat de mere din abudenta adica jumatate din compozitia de mere cu tot cu suc deasupra presaram scortisoara sau putin cuisoare macinate iar un strat de faina si al doilea strat de mere cu tot cu suc iar la sfarsit un strat de faina sa acopere bine merele si taiem bucatele subtiri de unt sau margarina si presaram peste compozitia de faina. Dam la cuptor care este cald ptr 40-45 de minute sau pana compozitia s-a rumenit frumos. O lasam sa se raceasca bine cateva ore la frigider si servim din prajitura cu o portie de inghetata de vanilie. Foarte usoara si foarte gustoasa. Cine doreste poate adauga stafide si nuci dar dupa mine si asa este gustoasa!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise