Prajitura cu mere si stafide

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 50 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr stafide
  • 50 gr esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 2 mere mari

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul si margarina. Se omogenizeaza cu faina si o parte din stafide. Se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie si se omogenizeaza. Stafidele se inmoaie in esenta de vanilie. Se aseaza aluatul intr-o tava unsa cu margarina si se adauga pe toata suprafata stafide si mere. Se baga la cuptor pentru 20-30 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise