Prajitura cu prune si mac

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg prune
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 380g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 5 oua
  • 50g mac
  • 20g gelatina
  • 100ml lapte
  • 200g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frsca lichida
  • 1lingura ulei pentru tava si un pic de faina

Mod de preparare

Se spala prunela,se curata de samburi si se taie sferturi.

Se bate frisca si se pune la frigider.

Se freaca spuma margarina cu zaharul,apoi se adauga treptat sarea,ouale,praful de copt stins in lapte si faina.

Dupa ce se omogenizeaza compozitia se toarna jumatate intr-o tava de 25*35cm,in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.in compozitia ramasa pui macul si torni peste compozitia alba. Asezi deasupra 3/4 din prune si introduci prajitura in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru 30 de minute. Inmoi gelatina in 100 ml apa, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.

Mixezi smantana cu zaharul pudra,restul de prune maruntite si frisca. Torni in fir subtire gelatina calduta si omogenizezi.

Torni crema peste prajitura rece si o lasi inca 3 ore,in frigider.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise