Prajitura cu stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • -500g faina
  • -200g untura sau margarina
  • -100g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri smantana
  • -1 lingurita bicarbonat
  • - putina sare
  • Pentru crema
  • -0,5 litru lapte
  • -4 linguri faina
  • -6 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat, din care se coc 4 foi pe fundul tavii.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb pane ce devine o compozitie groasa. Dupa racire se adauga 200g de unt frecat spuma. Cele 2 albusuri se bat cu 100g. zahar pana ce se obtine o spuma, care se pune apoi peste prajitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise