Prajitura cu stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • -500g faina
  • -200g untura sau margarina
  • -100g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -3 linguri smantana
  • -1 lingurita bicarbonat
  • - putina sare
  • Pentru crema
  • -0,5 litru lapte
  • -4 linguri faina
  • -6 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat, din care se coc 4 foi pe fundul tavii.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb pane ce devine o compozitie groasa. Dupa racire se adauga 200g de unt frecat spuma. Cele 2 albusuri se bat cu 100g. zahar pana ce se obtine o spuma, care se pune apoi peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise