Prajitura cu visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -un castronel de visine,de la congelator din vara trecuta(fara samburi),
  • -30 gr.unt,
  • -300 ml.lapte dulce,
  • -300 gr.faina de grau,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -1 praf de copt,
  • -1 lingura otet de mere,
  • -150 gr.zahar,
  • -2 linguri zahar vanilat,
  • -esenta de vanile,
  • -4 oua.

Mod de preparare

Se pune la mixat ouale cu zahar si zahar vanilat,se adauga faina,praful de copt stins cu otet de mere,sare,untul topit,esenta si se omogenizeaza bine compozitia.

-Se unge o tava cu putin unt,se presoara faina de grau in ea si se toarna compotia in tava, se adauga visinile si se da tava la cuptorul incalzit deja.Cand se rumeneste frumos pe margini,este semn ca prajitura este gata.Se presoara zahar vanilat peste prajitura,astfel se vor intrepatrunde gusturile in timpul degustarii si va veti bucura de o prajitura dulce acrisoara.Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise