Prajitura de iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Punem pentru 10 min. stafidele in apa calduta (sau rom).
Taiem bucati mici smochinele si miezul de nuca (nu il macinam).
Topim untul la baie marina, incorporam apoi zaharul si batem bine cu mixerul. Adaugam faina in ploaie amestecand continuu, apoi ouale, laptele si praful de copt. Cand compozitia este omogena,punem smochinele,nucile si stafidele si amestecam bine.
Punem in tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina pentru cca. 40 min la 180 grade. Lasam la racit apoi taiem.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise