Prajitura Delicioasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prajitura Delicioasa – Roxa Mica
  • Blat pandispan :
  • 6 oua
  • 6-8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Blat bezea :
  • 6 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri faina
  • ½ plic praf copt
  • ½ cana nuca
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • ½ cana lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Blat pandispan:

Se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se pune zaharul treptat. Se pun apoi galbenusurile treptat unul cate unul, se amesteca, se pune faian amestecata cu praful de copt.

Se coace la foc potrivit.

Blat bezea:

Se bat albusurile spuma (cu putina sare), cu zaharul, se pune faina cu praful de copt nestins, se adauca nuca. Se coace la foc potrivit.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, se pun pe foc in baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Margarina se topeste si se aduaga in compozotie putin cate putin.

Asamblare:

Blat pandispan, crema, blat bezea

Glazura:

200 g ciocolata menaj se topeste pe foc cu putin lapte si ulei, se toarna fierbinte peste blat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise