Prajitura duo cu gem de prune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste.

Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine.

Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu, iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Impartim compozitia in doua.

Una o lasam alba, iar in alta punem cacaoa.

Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute, pana prajitura este putin inchegata la suprafata.

O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune.

Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.

O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise