Prajitura ecler la tava

Reteta de prajitura ecler la tava. Cum se face ecler la tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de eclere
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • putina sare
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • Crema de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 10 g gelatina
  • putina sare
  • vanilie(esenta sau extract de vanilie)
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Stratul de frisca
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Decor
  • 50 g ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Prajitura ecler la tava este perfecta atunci cand aveti pofta de eclere si nu aveti chef sau timp de migalit la ele.

Intai vom face aluatul pentru eclere. Punem pe foc intr-o craticioara apa, uleiul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, adaugam toata faina deodata si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Amestecati continuu si, cand pe fundul vasului s-a format o pelicula, aluatul este gata. Tranferati-l intr-un alt vas sa se raceasca.

Cand aluatul s-a racorit, incoroprati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Transferati aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei, nivelati-l bine si incercati sa ridicati macar 2-3 cm pe marginile tavii.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade C si coaceti 15-20 minute, apoi reducti la 180 de grade C si mai lasati-l inca 20 de minute, pana cand se usuca suficient si se rumeneste frumos.

Va avea un aspect neregulat, dar asa trebuie sa fie. Lasati-l sa se raceasca complet si preparati crema.

Intai mixati smantana pentru frisca si puneti gelatina la hidratat.

Laptele impruna cu vanilia se pun la incalzit pe foc. Separat, intr-o craticioara mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Incorporati faina si apoi turnati laptele cald. Puneti vasul pe foc si amestecati continuu. Dupa ce a dat in clocot, gatiti 4-5 minute, amestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a mai racorit un pic, incorpotati gelatina topita.

Lasati crema sa se raceasca complet iar apoi amestecati-o delicat cu frisca batuta.

Mixati si frisca (care se va pune deasupra cremei) impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie.

Iar pentru decor incalziti smantana pentru frisca si puneti in ea ciocolata bucatele. Amestecati pentru omogenizare.

Acum mputeti asambla prajitura. Intindeti crema peste blat, apoi stratul de frisca si decorati cu ciocolata.

Puneti prajitura ecler la tava la frigider cateva ore sau peste noapte si apoi puteti sa va delectati cu o portie generoasa. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise