Prajitura Fanta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 650 gr brnaza de vaci
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru stratul de fanta:
  • 1 litru Fanta de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Blatul:

Ouale de la temperatura camerei le separam.

Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi treptat punem si zaharul.

Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul.

Punem praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, faina in ploaie, iar la final cacaoa.

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in ea si o introducem in cuptorul incins.

Cand este copt blatul, facem testul cu scobitoarea, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol punem branza sfaramata cu degetele.

Adaugam untul peste ea (sa fie de la temperatura camerei) si mixam pana obtinem o crema.

Punem zaharul pudra treptat, apoi esenta de rom, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.

Stratul de Fanta:

Intr-un vas amestecam budincile cu zaharul si cateva linguri de suc.

Invartim bine cu un tel sa nu fie nici o cocoloasa.

Punem restul de suc pe foc si cand da in clocot adaugam budinca dizolvata.

Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine, apoi o tragem de pe aragaz.

Peste blatul rece punem crema de branza si o nivelam cu o paleta.

Deasupra punem stratul de budinca cu fanta fierbinte si incercam sa o distribuim cat mai uniform.

O lasam sa se raceasca, apoi putem servi!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise