Prajitura fina cu menta si kiwi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;5 oua,150 g zahar,125 g faina,un praf de sare ,esenta sau zahar vanilat
  • umplutura;300 g branza proaspata de vaci,100 g smantana grasa,150 g zahar pudra,piure din 5-6 fructe de kiwi,cateva frunze proaspete de menta,un pliculet de gelatina
  • sirop;200 ml apa+150 g zahar+esenta
  • glazura;150 g zahar pudra,o mana de frunze proaspete de menta,3 linguri de ceai concentrat de menta,75 g unt sau margarina
  • decor;felii subtiri de kiwi si frunzulite de menta

Mod de preparare

1;Se fac pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni,din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul,se adauga si galbenusurile zdrobite,esenta si faina.Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt,cca 20 min/fiecare tava.Se desprinde de hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine

2.Se prepara crema amestecand branzica cu smantana si zaharul,apoi se adauga frunzele de menta taiate marunt si date impreuna cu fructele de kiwi curatate de coaja,la blender,pana se obtine un piure .Se amesteca totul si la sfarsit adaugam gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain-marin,turnata in fir subtire.

3.Se monteaza prajitura intr-o tava egala ca dimensiuni cu blaturile,o tava un pic mai inalta.Se aseaza primul blat stropit usor cu jumatate din siropul rece apoi se toarna crema,se vine deasupra cu cel de-al 2-lea blat,presand usor cu mana si se da la rece cel putin o ora.

4.Se prepara glazura,dupa ce a trecut cel putin o ora decand am dat prajitura la rece astfel;se topeste zaharul pudra cu ceaiul concentrat,pe flacara mica a aragazului,amestecand continuu.Cand incepe sa se lege,se dauga o mana de frunze de menta,taiate foarte marunt si se amesteca usor ,3-4 minute,dupa care se da de pe foc si se incorporeaza cate putin din unt sau margarina amestecand usor.

5.Se scoate prajitura de la rece,se taie in romburi sau patrate si se toarna deasupra ei glazura mentolata inca ,calda(nu fierbinte).Se decoreaza cu feliute subtiri de kiwi si frunzulite de menta.Se mai lasa 30- de minute la frigider sa se inatreasca glazura ,apoi se scoate prajitura taiata pe platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise