Prajitura Ilie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar praf
  • 1 lingura bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 14 bucati roll de ciocolata
  • Glazura
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul: albususrile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si apoi se obtine o bezea lucioasa.Se adauga galbanusurile pe rand si se amesteca cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu bicarbonatul, cacao. Se amesteca cu ouale. Compozitia se pune in tava si se da la foc potrivit aproximativ 25 minute.

Crema: galbenusurile se freaca cu faina si cu amidonul. Se adauga incet laptele rece. Se pune pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul si apoi se adauga treptat crema rece.

Glazura: se bat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe bain-marie pana se ingroasa.Se iau de pe abur si se bat in continuare pana se racesc.

Asamblare: pe blat se intinde crema. Se iau cele 14 roll-uri de ciocolata se se preseaza usor in crema. Se pune deasupra bezeaua. Se lasa la rece 1 h apoi se poate servi!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise