PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua, 300 g zahar, 150 g faina, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de o lamaie, 150 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 200 g zahar, 420 g compot piersici, jumatati decojite, 100 g ciocolata, 4 plicuri gelatina, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina incolora pentru tort, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu sarea. Se adauga zaharul treptat si se bate pana se intareste. Se incorporeaza aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina. Se unge o tava (25 x 35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25 - 30\'.

Umplutura

Se mixeaza branza cu zaharul si se topeste ciocolata la bain-marie. Se pune gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi se dizolva pe baie de aburi si se amesteca cu branza.

Se imparte compozitia de branza in doua: jumatate se amesteca cu zaharul vanilat, iar in cealalta jumatate se incorporeaza cacaua si ciocolata topita. Se umple cornetul cu cate o crema si se decoreaza blatul in dungi albe si maro, apoi se da prajitura la rece pentru 30\'. Apoi se taie piersicile in felii si se repartizeaza pe prajitura, dupa care se toarna deasupra gelatina calduta, preparat cu zaharul pudra, conform instructiunilor de pe plic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise