Prajitura in foietaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de cacao
  • zahar
  • 500g branza de vaci
  • sare
  • faina
  • drojdie
  • esenta de rom, lamaie
  • ulei
  • 1/2 ibric apa
  • 1 portocala

Mod de preparare

Se framanta o coca din faina, sare, apa si drojdie. drojdia se amesteca cu apa calduta si se toarna peste faina, pana se obtine o coca.

Crema de branza se face cu branza, 1 ou, esente, zahar.

Se amesteca toate.Se spala portocala. Apoi, cu ajutorul unei razatoare, radem coaja de portocala peste crema.

Dupa ce a crescut aluatul, taiem fasii din aluat si formam o foaie. Facem trei foi, iar crema de branza o punem intre ele, intinsa uniform.

Inainte de a pune in tava foile, tava se unge cu uleiul.

Dupa ce am pus cele 3 foi de aluat, preparam un ou cu esenta de lamaie cu zahar si praful de cacao. Cu ajutorul unei pensule, intindem bine bine oul peste foaia de la suprafata.

Punem la cuptor in jur de 45 de minute, dar mai bine verificati cand se rumeneste.

Mmm! O delicateta. Pofta buna tuturor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise