Prajitura in foietaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de cacao
  • zahar
  • 500g branza de vaci
  • sare
  • faina
  • drojdie
  • esenta de rom, lamaie
  • ulei
  • 1/2 ibric apa
  • 1 portocala

Mod de preparare

Se framanta o coca din faina, sare, apa si drojdie. drojdia se amesteca cu apa calduta si se toarna peste faina, pana se obtine o coca.

Crema de branza se face cu branza, 1 ou, esente, zahar.

Se amesteca toate.Se spala portocala. Apoi, cu ajutorul unei razatoare, radem coaja de portocala peste crema.

Dupa ce a crescut aluatul, taiem fasii din aluat si formam o foaie. Facem trei foi, iar crema de branza o punem intre ele, intinsa uniform.

Inainte de a pune in tava foile, tava se unge cu uleiul.

Dupa ce am pus cele 3 foi de aluat, preparam un ou cu esenta de lamaie cu zahar si praful de cacao. Cu ajutorul unei pensule, intindem bine bine oul peste foaia de la suprafata.

Punem la cuptor in jur de 45 de minute, dar mai bine verificati cand se rumeneste.

Mmm! O delicateta. Pofta buna tuturor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise