Prajitura in trei culori cu branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru aluat ( blat) :
  • 3 galbenusuri
  • 170 g margarina Rama
  • 1 lingurita cacao
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • - pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g stafide hidratate in rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • - pentru bezea :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam bine pina devine o spuma. Adaugam cacaoa( daca nu este destul de puternica , mai adaugam o lingurita)si omogenizam bine.Adaugam rand pe rind cate putin lapte, faina si zahar. Faina a fost amestecata cu praful de copt.

Blatul obtinut il rasturnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin unt si dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace, cam 35-40 de minute( facem proba cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca putin.

Pregatim umplutura. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele hidratate.Amestecam pina se omogenizeaza bine ingredientele.

Bezeaua o pregatim batand spuma albusurile cu in praf de sare si cu zeama de lamaie. Dupa ce albusurile au devenit tarim adaugam zaharul si mixam in continuare pina se intareste bezeaua.

Pe blatul cu cacao racit putin asezam in strat uniform branza si deasupra punem bezeaua careia ii facem cate un motz din loc in loc.

Dam tava din nou la cuptor pentru 5-10 minute pina se intareste putin bezeaua si prinde culoare.Nu lasati prea mult( cum am facut eu) ca se arde bezeaua.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine de tot, apoi cu un cutit inmuiat in apa rece, o portionam.

Sa aveti o pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/prajitura-in-trei-culori-cu-branza.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise