Prajitura inteligenta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 200 g unt
  • 200g faina
  • 250g zahar pudra
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie (optional)

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.

Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou. Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.

Punem laptele caldut si amestecam din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu lingura in compozitia de mai sus.

Compozitia se pune intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic(150gC) pentru 1 ora (1 ora si zece minute in cazul meu), fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se pudreaza cu zahar .

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise