Prajitura inteligenta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 200 g unt
  • 200g faina
  • 250g zahar pudra
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie (optional)

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.

Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un castron si se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc .Se adauga apoi untul racit si se mixeaza din nou. Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.

Punem laptele caldut si amestecam din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu lingura in compozitia de mai sus.

Compozitia se pune intr-o tava (35 x25 cm), tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic(150gC) pentru 1 ora (1 ora si zece minute in cazul meu), fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se pudreaza cu zahar .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise