PRAJITURA "JERBO"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte,
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina;
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie;
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar;

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.

2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie. Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.

3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.

4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca. Se taie cu cutit cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise