Prajitura Lamington

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200g unt/marg.
  • - 200g zahar de praf. pudra
  • - 4 oua mari sau 5 mici
  • - vanilie(zahar,esenta, baton..)
  • - 175g faina
  • - 30g cacao
  • - 1 pac praf copt(10g)

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si cernuta. Totul se pune intr-o tava de chec unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuprorul preincins la 180°C, pentru ca.50 min.

\"Proba cu scobitoarea!\"

Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min, se rastoarna pe un gratar de bucatarie.

Intr-e timp cicolata se zdrobeste si impreuna cu untul de cocos se pune intr-o punga de nailon.

Pungii i-se face un nod si acesta se pune in apa calda pina la 40°C.

Din cind in cind apa se reincalzeste si cu mina se malaxeaza cicolata pina untul de cocos si ciocolata s-au topit si ametecat bine.

Prajitura se imbraca cu ciocolata topita si se presara cu fulgi de cocos.

Se pune la rece pina cind ciocolata s-a intarit.

Pe mijloc se taie in lungime o bucata din prajitura in asa fel incit , taietura sa formeze un sant in forma de “V”.

Frisca lichida se bate spuma cu zaharul si in final cu intaritorul de frisca si o parte din frisca se dreseaza in santul facut in prajitura.

Partea de prajitura taiata se pune inapoi si pe margini in stiunga si dreapta se dreseaza la fel cu frisca.

Se pna iarasi la rece si dupa ca 30 moin s epoate portiona si servii.

De preferat cu o portie de frisca proaspata sau chiar inghetata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise