Prajitura Lintzer

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • gem de prune

Mod de preparare

Prajitura Lintzer, prajitura copilariei. Veti vedea ca prajitura are acelasi gust cu cel al Lintzerului cumparat odata din magazin.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam laptle, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine apoi adaugam faina pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa. Pastram deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. O lasam cu focul mediu pana se rumeneste usor .Adaugam apoi un strat de generos de gem de prune. Aluatul ramas deoparte il ingrosam cu faina pana obtinem o coca ceva mai tare pe care o dam pe razatoare direct in tava pana se acopera toata suprafata prajiturii. Dam inca 10 minute la cuptor ca sa se rumeneasca si razatura de aluat. Lasam sa se raceasca de tot si o taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. Pofta buna!

Alte retete specifice copilariei gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise