Prajitura nemteasca cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati): 300 g unt moale,
  • 300 g zahar,
  • 5 oua,
  • 250 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 500 g capsuni,
  • 400 g frisca,
  • miezul unui baton de vanilie,
  • 2 linguri jeleu de fructe acrisoare

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 3). Se amesteca untul si zaharul pana se fac spuma. Se despart ouale. Se adauga galbenusurile unul cate unul, si se amesteca mai departe cu untul. Se adauga faina si praful de copt.

Se bat spuma albusurile cu zaharul praf. Jumatate din cantitate se pune in aluat. Se ia o forma circulara cu diametrul de 28 cm, se acopera cu hartie de pergament si se toarna in ea aluatul. Se coace cca 50 de minute.

Se curata capsunile. Se amesteca frisca cu 2 linguri de zahar praf si vanilia. Imediat ce blatul de tort este copt, se adauga restul de albus cu o lingura, se intinde uniform si se baga din nou blatul in cuptor pe ultimul raft de sus.

Se scoate prajitura din forma. Se unge de jur imprejur cu jeleul de fructe. Blatul se taie in doua pe lat si se lasa sa se raceasca. Partea de jos se acopera cu jumatate din frisca, se pun capsunile, apoi din nou frisca. Se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat. Se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise