Prajitura Panda

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 lingura faina
  • 10-12 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • 1 plic glazura ciocolata
  • diferite ornamente

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul pana cand spuma devine tare. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se adauga peste spuma de albus, se amesteca incet.

Se adauga faina si se amesteca cu praful de copt adaugat in ploaie. Compozitia se imparte in 2 cantitati egale. Intr-o parte adaugam cacaua si amestecam sa capete culoare uniforma.

In partea alba adaugam esenta de vanilie, in partea negra esenta de rom. "Imbracam" o tava cu foaie de copt.Turnam compozitia alba , apoi cea neagra cu lingura din loc in loc.

Incalzim cuptorul la 180 grade. Dam la cuptor 35-40 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit turnam glazura si o nivelam. Punem diferite ornamente ( optional).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise