Un desert delicios, usor de preparat, perfect pentru momentele dulci alaturi de familie. Prajitura Rudy combina aluatul fraged cu cacao si umplutura cremoasa de branza dulce, oferind un gust irezistibil. Ideala pentru orice ocazie, aceasta reteta simpla te va cuceri de la prima degustare!
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaua. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator. I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregatit crema. Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul (sau zaharul) si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.
Am pregatit o tava de 23x30 cm, prevazuta cu hartie de copt. Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza. Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la 180 de grade C, cam 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!
Incearca si reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, prajitura frageda cu nuci sau prajitura frageda cu branza si stafide. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise