Prajitura frageda cu mere si nuci – o reteta simpla, economica si usor de preparat.Prepara acest desert delicios, cu aluat fraged de se topeste-n gura si umplutura aromata de mere si nuci. Perfect pentru orice ocazie si pe placul tuturor.
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt.
Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura (la temperatura camerei), oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie.
Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios, pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare.
Pe foc, intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim. Lasam sa se raceasca.
Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere .
Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine .
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul. Apoi asezam merele calite si racite si nivelam. Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat, intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana cand se rumeneste usor.
Lasam la racit, pudram cu zahar si servim.
Incercati si reteta de prajitura simpla si delicioasa cu mere, tort de mere intregi sau rulada cu mere. Pofta buna!
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii