Prajitura Sumegy

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr samburi de nuca prajiti si taiati cubulete
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingura cafea solubila (eu am folosit 3 in 1)
  • 200 gr unt
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8 minute). Amestecam cu miscari de jos in sus bezeaua rezultata cu nuca macinata,1 lingura cacao si samburii de nuca. Compozitia se imparte in 3 si se coc trei foii, la 150 grade timp de 15-20 minute (depinde de cuptor). Foile se lasa la racit fara a le suprapune.

Pentru crema se procedeaza astfel 4 galbenusuri, untul, 1 lingura cacao, cafeaua, 200 gr zahar si esenta de vanilie se fierb pe bain-marie pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta se ung foile cu crema (inclusiv ultima foaie ca si glazura). Se poate orna cu nuca macinata, sau samburi de nuca - eu am folosit decor din comert.

E delicioasa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise