Prajitura Sumegy

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr samburi de nuca prajiti si taiati cubulete
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingura cafea solubila (eu am folosit 3 in 1)
  • 200 gr unt
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8 minute). Amestecam cu miscari de jos in sus bezeaua rezultata cu nuca macinata,1 lingura cacao si samburii de nuca. Compozitia se imparte in 3 si se coc trei foii, la 150 grade timp de 15-20 minute (depinde de cuptor). Foile se lasa la racit fara a le suprapune.

Pentru crema se procedeaza astfel 4 galbenusuri, untul, 1 lingura cacao, cafeaua, 200 gr zahar si esenta de vanilie se fierb pe bain-marie pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta se ung foile cu crema (inclusiv ultima foaie ca si glazura). Se poate orna cu nuca macinata, sau samburi de nuca - eu am folosit decor din comert.

E delicioasa!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise