Prajitura Turceasca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi: 15 albusuri, 15 linguri de zahar, 1 praf de copt, 3 linguri de pesmet, 450 g nuca macinata, 2 vanilii
  • Crema: 15 galbenusuri, 3 vanilii, 350 g unt, 350 g zahar pudra

Mod de preparare

Foi : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de copt, apoi se adauga 15 linguri de zahar, se bat bine in continuare, se adauga pesmetul si nuca macinata.Din compozitia obtinuta se coc 3 foi in tava de aragaz.

Mai exista si posibilitatea de a face cate o foaie din 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura pesmet si 150 g nuca macinata (practic se impart toate cantitatile la 3 si se face cate o foaie separat)-aceasta posibilitate este mai buna, intrucat compozitia este proaspata la fiecare foaie.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se fierb la foc mic si se lasa pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul spuma, se amesteca pana devine o crema de o consistenta mai groasa.

Glazura: Se topesc 4-5 linguri de zahar la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga nuca macinata pana se ingroasa; se unge o farfurie intinsa cu ulei si se toarna aici glazura, se intinde bine si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se da la frigider sa se intareasca , apoi, dupa ce e tare, se rade pe razatoarea mica deasupra prajiturii.

Prajitura se serveste rece, taiata bucatele potrivite.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise