Prajiturele napolitane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana de unt moale
  • 1 si1/2 cana de zahar
  • un ou
  • o lingurita esesnta de vanilie
  • 2 si 1/2 cani de faina
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 6 stropi de colorant alimentar lichid(eu am pus o lingura de nuca de cocos rosie)
  • 1/2 cana de nuci tocate
  • un patrat(30 g)de ciocolata
  • topita si racita.

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie cerata(sau folie);se lasa deoparte.Intr-un castron se bate untul cu zaharul pudra pana se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura.Se imparte aluatul in 3 si se pun intr-una din portii ,migdalele si colorantul sau nuca de cocos,in a doua portie nucile si in cea de a treia ciocolata.Se intinde fiecare compozitie si se aseaza una peste alta in tava.Se da la frigider peste noapte.

Se desface hartia si se scoate aluatul;se taie in felii se aseaza feliile in tavi neunse la distanta(puteti sa le faceti mai mici daca dupa ce scoateti aluatul din forma taiati mai intai in doua pe lungime si apoi faceti feliile).Se coc timp de 10-12 minute.Se scot sa se raceasca pe gratar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise