Prajituri incolacite

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g migdale macinate
  • 150 g faina de prajituri
  • 150 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 8 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de alune si nuci asortate macinate

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se ung doua tavi de copt.

2. Se pun intr-un bol mare migdalele macinate, faina, zaharul, coaja de lamaie si de portocala. Se adauga apa si se omogenizeaza incetul cu incetul pentru a forma un aluat moale.

3. Se imparte aluatul in 25 de bucati egale. Se ruleaza fiecare bucata sub forma unui carnat de aproximativ 19 cm lungime. Se formeaza un 8 si se preseaza capetele pentru a le lipi. Se asaza prajiturile pe tava de copt, lasand spatii intre ele.

4. Se asaza in cuptor. Se lasa la copt timp de 15 minute pana cand capata culoarea aurie. Se scot tavile din cuptor. Se ung prajiturile cu miere si se presara nucile asortate pe deasupra. Se dau la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se lasa tavile la racit.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise