Praz (reteta pentru vegetariani)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de praz
  • 3 morcovi
  • o mina de orez
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita de zahar
  • sare un pic
  • jumate de zeama lamie
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se curata prazul primul strat se arunca, dupa aia se taie la ce marime vrei , se taie ceapa mica, se caleste, se adauga morcovii, se caleste, se adauga

praz, se caleste inca un pic dar nu amestecati tare. Dupa aia se pune apa sa se acopere prazul, se pune orezul, zaharul, sarea si zeama de lamaie, se acopera cind este gata. Se lasa sa se raceasca, se maninca rece .

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise