Preparare fondant marshmallow

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr bomboane marshmallow
  • 1 kg zahar pudra
  • 4 linguri de apa
  • ulei de palmier sau ulei din seminte de struguri sau margarina light ( grasime care sa nu aiba miros specific !)
  • amidon alimentar
  • coloranti alimentari.

Mod de preparare

Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva minute sau se topesc pe « bain-marie ». Cand sunt perfect topite se da vasul deoparte si se adauga zahar pudra. Se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn pentru a incorpora zaharul. Cand devine prea greu pentru a amesteca cu lingura, se trece fondantul din vas pe masa de lucru si se framanta ca un aluat, adaugandu-se zahar pudra si o lingura de amidon, pana ce capata consistenta unei plastiline. Se inveleste in folie de plastic si la rece pentru cateva ore, ideal pentru 24 de ore. Ornamentele pentru tort, dupa indemanarea si imaginatia fiecareia sau…fiecaruia, se fac cu o zi inainte de « imbracarea » tortului. Tehnica este aceeasi cu cea folosita pentru ornarea cu pasta de zahar sau pasta din lapte praf. Daca se imbraca tortul cu fondant marshmallow, nu trebuie omis sa se unga blatul cu unt pentru ca foaia de fondant sa nu alunece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise