profiterol cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 choux mici
  • crema:
  • 500 ml lapte proaspat
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 40 g amidon
  • 40 g unt
  • 1zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca

Mod de preparare

Mod de preparare:

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere.

Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste.

Umplem gogoselile cu crema si cu ajutorul unei linguri le punem in glazura facuta din ciocolata topita in frisca,apoi le asezam pe platou in forma de piramida si ornam cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise