profiterol cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 choux medii
  • 1/2 Litru lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lamai
  • 50 g faina
  • 200g zahar
  • 2 lg zahar pudra
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt 15 minute.la urma trebuie sa ramana 110 ml sirop,pe care il strecuram.

laptele cu coaja de la 2 lamai se pune la fiert.

Se bat galbenusurile cu restul de zahar,se adauga faina,mixand bine.Se toarna putin cate putin laptele fierbinte,apoi se pune din nou pe foc si se lasa pana se ingroasa amestecand continuu.

Cu 3/4 din crema umplem gogoselile,iar in restul punem siropul caldut,amestecam,lasam sa se raceasca si la urma punem frisca batuta cu zaharul pudra.

Umplem gogoselele cu crema si cu ajutorul a doua linguri le trecem prin amestecul de crema cu frisca.punem pe platou in forma de piramida.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise