Prune marinate cu usturoi

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 borcane de 800 ml:
  • prune lunguiete, care se crapa usor si samburele se desprinde usor
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 50 ml otet de 9%
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar

Mod de preparare

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.

Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane.

Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece.

Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor sau pentru delicioasele rulouri din piept de pui cu umplutura de prune!

Delicioase!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise