Pudding cu bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • • 570 ml lapte
  • • 10 gr unt sau margarina Rama
  • • 75 gr zahar brut
  • • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • • 110 gr pesmet
  • • 3 oua, separate
  • Pentru sos
  • • 200 gr mure sau zmeure
  • • 2 lingurite zahar brut

Mod de preparare

1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi.

2. Incalzeste cuptorul la 180⁰C .Pune laptele la fiert intr-o cratita.Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga untul/margarina, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle.

3. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.Coace-le timp de 25 minute.

4. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora.

5. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obti o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise