Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 6 portii mari SAU 12 portii mici
  • • 3 linguri cafea gata preparata
  • • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru unsul vaselor de copt
  • • 4 oua
  • • 140 gr zahar (de preferat zahar in care a stat o pastaie de vanilie pana cand s-a infuzat)
  • • 50 gr faina, cernuta
  • • smantana grasa sau frisca batuta, pentru servire

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose.

2. Topeste ciocolata cu untul/margarina.Adauga cafeaua si amesteca.

3. Bate ouale cu zaharul, cu mixerul, pana cand amestecul se ingroasa si si-a triplat volumul, aprox. 10 minute.

4. Toarna ciocolata in amestecul cu oua si amesteca-le bine.Incorporeaza faina, apoi toarna amestecul obtinut in cele 6 vase, lasand 1cm margine, pentru ca aluatul va creste.Pune vasele pe o tava de copt si da-le la copt 8-9 minute, pana cand au devenit destul de tari (dar centrul sa fie inca lichid) cat sa poata fi rasturnate.Se servesc alaturi de smantana sau frisca batuta.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise